Je suis svédoise, trés bien!

Hej!
Idag har jag och Daniel skrivit in oss på skolan vi ska gå på, Sorbonne och imorgon ska jag skriva något typ av test för att se vilken nivå jag ska gå i vilket betyder att jag kommer gå dit, skriva mitt namn och hamna i beginner, borde gå i extremly beginner men de verkar inte ha någon sådan kurs för mig.

Och nu till själva grejen, ni ska få följa med hela dagen, genom bilder. Jag ska ta med mig kameran så ni ska få se hur en helt vanlig dag för mig ser ut här i Paris. Från min frukost till att jag går och lägger mig.
Spännande va ?



Anna
men ni kan kalla mig ringaren i Notre Dame


Den svenska middagen

Daniels vän David kom på besök, hade med sig två fina solrosor.
Daniel bjöd på kanelbullar och raggmunkar, väldigt svenskt. Så lyssnade vi på Stockholm i mitt hjärta.


Tummen upp för Svenska kanelbullar!

Anna

Jag kunde inte annat än att sakna Angelica "stekarn" Smedberg

Igår var vi ute, på två olika ställen i Paris, jag kunde inte annat än att sakna Angelica "stekarn" Smedberg i den svettiga dansen under hög musik.  Sånt är härligt!

Jag, Michelle och Lisa tog bussen hem vid halv fyra, Lisa hoppad av några stationer före oss, när vi klev av köpte jag en Fanta citron som jag delade systerligt med Michelle på våran färd genom de franska gatorna, upp för kullen och hem. Michelle bor bara runt hörnet om vårat hus och det är bra!

Nu ska Daniel och jag gå och tvätta lakan och handdukar, senare ska Daniel bjuda sin vän David på svensk mat och efter det, ikväll kommer Daniel syster.

Anna

come on Paris, shake that ass for me!

Jag och Daniel ska nu ta oss till våran vän Michelle,
dricka pina colada och sen blir det Paris by night, ni vet.

Är det lördag eller visa vad du tål...


Anna


Fruktdeal och tattar-Tati

Jag började denna dag med en joggingtur. På grund av att det bor några fler än vi i Paris så finns det inte så många stora parker i närheten av oss, så jag brukar få springa på boulevarderna. Det är mycket trevligare egentligen (kanske inte för knäna) eftersom man får se så mycket. Man upptäcker också en hel del nytt. Idag såg jag under metrorälsen att det var en hel del folk och när jag kom närmare visade det sig vara en stor marknad. Jag orkade inte utforska då, men gjorde det senare med Anna. Det visade sig vara matmarknad. Jag och Anna var lite sena så de höll på att stänga, och därför reade de ut bl.a. frukt och grönt. Anna och jag fick ca tio persikor och 8 avokado för en euro. Verkade ju såklart vara en bra deal då, men det blev mer osäkert vid en närmare titt, 10/10 persikor var bruna inuti och 4/8 avokado likaså. Lite snopet sådär, men man får ju inte vara bitter, fyra avokado för en euro är ju faktiskt ett kap!

 

Vi var även in i en affär som hette Tati. Det är billigt, men allt är gräsligt, ohyggligt, avskyvärt, vedervärdigt och förskräckligt (orkar inte komma på mer). Dock tyckte Anna att det var ganska sjysst så vi blev till mitt beklagande kvar där ett tag. Nära att Anna köpte ett genomskinligt linne, hon kom nog lite i ”tati-stämning” för en stund. Som tur var vaknade hon ju upp!

 
Innan trippen var slut var vi även till Marais. Alltid lika trevligt och fint. Men alla falafelrestauranger var stängda, frågan är varför. Måste vara att det är någon speciellt dag för judarna. Får klura på den.

 

A la prochain!

 

Daniel


banankakan

+ socker, mjöl, mjölk, ägg, vaniljsocker, kanel och konstigt franskt bakpulver
blev en väldigt god banankaka :


en nöjd
Anna

Paris-företeelser - PSG

Jag tänkte fortsätta i dåtid, då jag mest jobbar nu för tiden och inte har tid att uppleva. Jag kommer hem, äter och går och lägger mig. Men nu är det ju helg så därför så blir det säkert lite livskvalitet i alla fall!

Jag har varit på fotboll två gånger i Paris, en gång för två år sedan med min syster (PSG - St Etienne 0-2) och för tre månader sedan med min engelska mate Alex. I första matchen fick jag se en cykelspark resulterande i mål, dock för fel lag ju, men man uppskattar alltid lite konst! Andra matchen, nu i våras var ett riktigt sömnpiller: 0-0 mot Monaco (och inte ett Monaco som det varit, utan ett Monaco som slutade fjärde sist). PSG, eller Paris Saint Germain som de heter men som ingen orkar uttala, spelade om en UEFA-cupplats men blev för försiktiga och fick skylla sig själva, sannerligen en besvikelse. PSG är ett av de största lagen antagligen ekonomiskt och supportermässigt i Frankrike, men de är större på papperet än i verkligheten, anser jag.

Även om inte PSG vinner så är stämningen alltid bra. Har ni vägarna förbi Paris så kan det helt klart vara en god idé att se klasspelare som Makelele och Giuly, samt bubblare som Hoarau. Sedan kan det ju vara kul att skryta med att man har sett Rothen, Luyindula, Kezman och Coupet också. Ta er till Parc des Princes och se Paris stolthet!

Här några bilder från senast.






Snart åker sjalen ner från väggen igen och det blir time for business. Funderar på att försöka få biljetter till matchen mot Lyon den 20/9, om plånboken tillåter dvs. Jag lever till nästa löning (vilken förhoppningsvis infaller imorgon) på tretton euro Jag är ju ändå en yngling i Paris, det hör ju till...



Allez Paris!


Fotnot: PSG ligger trea efter tre spelade matcher.

Daniel


den lilla mannen som spelade musik

Här om kvällen hördes det musik från vårat fönster, Daniel stod i köket så jag frågade honom vad det var och svaret blev "Anna ta fram kameran och kom" Utanför gick en liten man med hatt,  hängslen och spelade musik från en låda på magen i hopp om att människor skulle kasta pengar från fönstrena ner på gatan, sånt händer bara i Paris?



Anna

maskeradkläder och tyger

Idag har jag klämt ut det sista ur Vogue tidningen, eller den tåls att titta i flera gånger,
jag satte mig i vår park med i tidningen och blev sittande i nästan två timmar. Sen tänkte jag gå och handla för Daniel och jag ska baka kaka ikväll, det är ju fredag. I Paris så är det så att affärer ligger i som kvarter, kvarter fulla med butiker av samma slag. Hos oss har vi tydligen
maskeradkläder och tyger. Väldigt många sådanna butiker vägg i vägg med varandra. Konstigt men roligt!

Paris har haft perfekt väder idag, inte för varmt, inte för kallt.


Anna

uppdatering :

Den arga konstiga mannen har skickat information på norska istället för svenska.
men jag provar...

"om du inte vet vad du ska säga mig kan jag inte hjälpa dig"

Daniel satt ett ultimatum igår, om jag inte ringde och försökte fixa min dator så att internet börjar fungerar på den igen så skulle jag heller inte få låna hans dator. Vilket skulle betyda att ni kära bloggläsare skulle få ungefär ett inlägg varannan dag och det går ju inte! 

Jag ringde, försökte låta trevlig men kom till någon man som pratade svenska med engelsk brytning, jaha tänkte jag, det ska väl gå iallafall. Han bokstaverade och höll på med vad jag skulle göra, jag försökte, datorn fixades inte. Jag kunde höra hur han blev mer och mer upprörd över att jag inte förstod allt vad han sa så när han frågade efter något dataord jag inte alls vet vad det betyder så svarar jag "vad är det för något?" då blir han arg, höjer rösten och säger"men du har ringt teknisksuport och om du inte förstår teknik varför ringer du hit? jag kan inte hjälpa dig då!!" då sa jag "ursäkta att jag inte är så teknisk av mig, jag vill bara att min dator ska börja fungera igen" Han bad om min mail adress och nu ska jag ha fått ett mail som ska förklara hur jag ska göra för han la på. 

Igår hjälpte Michelle oss att ta en profil bild till bloggen, det gick sisådär med mig och Daniel som motiv, inga fotomodeller vi två direkt. 

Den här bilden blev det inte : 

Anna


bokbutiken Mona Lisas

Jag skrev, om jag inte missminner mig att jag skulle visa några bilder från Mona Lisas,
butiken man kan spendera timmar i :


Tjena Karl Lagerfeld:


Anna

Hörnet mellan Rue des Trois och Rue Androuet

Imorse innan Daniel gick till sitt jobb gav han mig två uppgifter att ta itu med under dagen, jag har inte lyckats ta mig till att gör något av de två, jag hoppas att han inte blir allt för matt. Jag har istället tagit det lugnt, bläddrat i Vogue, stekt pannkakor och lyssnat på musik. Efter Jag ätit pannkakorna tog jag mig ut på ett äventyr, man vet aldrig hur det går för mig på mina äventyr men idag gick allting över förväntan!

Jag vet inte hur många trappsteg jag gått idag för att ta mig från vår lägenhet till fruktståndet som är med i Amelie från Montmartre (jag vet jag är lite överdriven förtjust av den filmen) Jag kom fram väldigt smidigt, lagomt svettig, köpte två nektariner (en som jag ska ge till Daniel som kompensation för att jag inte gjort det jag skulle). På vägen tillbaka gick jag förbi en liten park där en man satt och spelade låtar från filmen, mitt hjärta slog lite extra och min plånbok blev lite lättare.

På vägen tillbaka så tog jag en paus i vår park, den är mysig, man kan sitta och läsa bok under en lövhimmel.


Anna

Vuxet - Tvätt

Har just kommit tillbaka från en timmes tvättning i en sådan där självservice-tvätt där alla som saknar tvättmaskin får gå om man vill dofta och se något sånär okej ut. Vi tog med oss våra laptops, jag valde att se Entourage. Jag har sett alla avsnitt som kommit förutom två, men i överskott av tid så ser jag om serien nu. Mycket bra serie, ett tips till er som ännu inte fångats av serien.

Annars funderade jag över om det gav några vuxenpoäng det där, att tvätta utanför hemmet liksom. Jag kom fram till att ja, det kanske ger lite vuxenpoäng att tvätta, men att det ger minuspoäng att vi inte har en egen tvättmaskin. Man kanske förtjänar sin ålder ändå, den halvvuxna tiden i en ens liv.

Skönt det, hade varit jobbigt om man kände att man var helt vuxen. Då har man ju inte lika mycket utveckling framför sig, att få nya erfarenheter.

Jag slutar där och är nöjd med min mognad och ålder.

Bonne nuit!

Daniel


turist på hög nivå

Jag har lagt ner kameran i kameraväskan som nu hänger i en rem över min axel, 
i ena handen ska jag ta min Turist Paris bok,
Jag har till och med strumpor i skorna. 

Nu ska jag se vart Von Gogh, Seurat, Renoir och Picasso har bott, i mina kvarter, Montmartre. 

Anna


Homeboy

Det här var min utsickt:


och det här min sysselsättning :


Anna

vilken härlig dag!

Idag är inte Paris lite varmt, jag och Daniel började dagen i svenska kyrkan där vi tittade på deras anslagstavla, Daniel skulle sedan iväg till jobbet och tyckte att jag skulle stanna och fika i kykran men om jag ska fika, så fikar jag hellre på ett litet mysigt fik a la Paris. Så jag följde med till Metron, han åkte till sitt jobb, jag åkte till Marais för att besöka en stor vintagebutik, jag ville köpa det mest, sisådär sju klänning och fem par skor men hade såklart inte pengar till detta, Jag därfrån och tog metron till St Paul, fortfarande i Marais och gick till en väldigt mysig liten bokbutik, när man är i denna butik så går tiden jätte snabbt! Jag var där inne i över en och en halv timme, dom har för många bra blädder ex! Jag ska visa mer bilder från detta ställe lite senare men såhär ser det ut : 

Efter bok letande gick jag och tog en kaffe på ett litet fik, drack kaffet och fick lite ny energi till att besöka Kyrkan St Paul, väldigt vacker! Jag hade turen med mig och kom precis till ett orgelspel så jag satte mig ner och lyssnade. Fortfarande så otroligt beundrad att människan kunnat bygga så vackra byggnader! 

Jag stod nu mellan valet att äta ute eller köpa ett nummer av nya Vogue, jag valde såklart Vogue, men för att endå lyxa till det lite och ro om mig själv så köpte jag en chokladbit här innan jag tog metron hem: 

Nu har jag ätit mat och tänker ta Metron till min homeboy här i Paris
Salut! 

Anna

Bristen på bra kaffekoppar är över

Idag har jag varit i parken här vid oss, läst bok och haft det skönt,
imorgon har jag tänkt maxa ut Paris och allting kommer starta i svenska kyrkan. 

Det fanns så ofantligt dåliga kaffekoppar i våran möblerade fina lilla lägenhet i montmartre så vi har köpt nya, Daniel köpte nog butikens största och fulaste, jag köpte en lite mindre och inte den heller särskilt fin, den påminner lite om min bästa vän Isabells kaffekoppar, den enda skillnaden är väl att hennes är jätte fina och min ganska ful. 


Anna

Kina igår och tidigare

Ni hao!

"Wå tiao Yao Dani. Wå tjue radiönjönjön" (Jag heter Daniel, jag är svensk på hemmagjort fonetiskt vis. Där har ni min kinesiska, allt jag kan förutom min avslutning.


En gång var jag i Kina Igår var jag i Kina igen, nästan. Det gav ungefär samma känsla i alla fall: det var mycket folk, billigt, Yee Rainbows var överallt och jag kände mig sist men inte minst väldigt lång.

Anna uppmanade mig att blogga om bakverk från Paris China Town, jag blir väl lagom uppjagad av det, tror egentligen att det är hennes intresse. Bakverken var väldigt söta, sliskiga och i många färger, likadana som jag mindes dem.

Det gav mig många fina minnen av mina två veckor i Peking, antagligen min roligaste tid under gymnasiet. När det kommer till bakverk så var de lite roliga i Kina. Varje gång vi åt ute, jag och värdfamiljen, så fick man först en massa söta bakverk, lite bukfyllande kan man säga. Vet inte varför de åt i lite konstig ordning, mycket har brist på logik, men så är ju Kim Jong Il "ganska bra" enligt en av mina utbyteskineser.

Här får ni lite bilder: Bakverk från China Town Paris, lite knaprigt och deliciöst från matstånd i Kina och jag med
kusin-värdkines.


Xie xie!


Daniel


höghus, höghus hela dan

Vi åkte metron väldigt långt för att komma till det lilla china town,
där fanns massa höghus, massa kineser och massa skum mat. 
Men roligt och något nytt för mig. Jag tillägnar detta inlägg till min kära vän Yee Fan! 

Vi drack kokosmjölk ur kokosnötter och åt lustigt fikabröd,
fikabröden får Daniel skriva om sen.
Slå dessa bruna solkyssta benen Angelica! ohow

Anna

nu ->

Daniel smörjer in sig med solskyddsfaktor 20,
det är fruktansvärt varmt ute och vi ska besöka chinatown i Paris. 

Tar med kameran. 

Anna

Marknaden enligt Anna :

Det stod "fashion" på kartan över den stora marknaden och ett stort antal stånd var färgade i "fashion" färgen, Där fanns inte så mycket fashion, inte i någon av stånden men som Daniel redan skrivit finns på denna enorma marknad väldigt bra och väldigt mycket antikt!

Som i denna bild, massa prylar man egentligen inte alls behöver, men jag skulle vilja ha allt.
Vykort, från olika länder förmodligen skrivna till familjer och kärlekar
Det här gamla godisstället skulle jag vilja ha i mitt rum
...och dessa plåtburkar skulle gärna få pryda köket

Anna

Les Puces de St Ouen


Vi kom tillbaka för några timmar sedan nu. Det blev många timmar i solen och på slingrande, smala gator och gränder. Vet inte om jag kan säga om det var himmel eller pannkaka: Kläderna var lite för mycket street, men det fanns antikviteter som var riktigt coola. Så att för att fokusera på det positiva så lägger jag upp foton på de originella antikviteterna.




Om någon köper den här tavlan (600 E) till mig så blir det inflyttingsfest!

För övrigt så var det stort, större, störst.
Nu till kvällen så ser det ut att bli äventyr. Anna hoppas på att vi ska till ett ställe, jag hoppas på att vi inte går till det stället. Vi får se vad som händer.
Bonne soirée!

Daniel


De säger att detta ska vara Europas största marknad

Nu har vi ätit frukost och ska ta oss till en stor, stor marknad,
Europas största. 
Titta isabell, dom har eco soja mjölk + calsium! 

Anna

Urval av Paris-företeelser

Eftersom jag har varit i Paris ett tag så har jag också upplevt lite. Jag har tänkt göra ett urval av saker som hänt mig och visa här på bloggen.
 

Mitt första urval får bli när jag helt plötsligt blev erbjuden fribiljetter till Boys II Men. Jag tackar såklart ja, innan konserten ringde klockorna 90-tal i huvudet, och tar med mig min vän Patricia. Vi tar oss till konserten som är på Palais du sport vilket ligger en bit utanför centrum. Arenan rymmer kanske tretusen besökare. Vi blir visade till våra platser, vilka till vår stora förvåning är på rad två mitt i, typ de bästa platserna ju!
Efter följde en kavalkad av smörsång och nostalgiska besökares kärleksförklaringar till the brothers. Jag kände mig ganska taskig som hade så bra platser, när andra som säkerligen hade längtat efter den här konserten ända sedan Clinton hade sin affär med Monica Lewinsky, satt hundra meter ifrån...


 

...men efter släckt törst och försök att komma in i stämningen så brydde jag mig inte, och jag upplevde nog nästan lika stor lycka som dem mest inbitna.



Daniel

en bränd relativt äcklig äppelkaka och billigt fransk relativt god äppelcider


Anna

pust och stön!

Fan vad jag virrat runt idag, jag har gått och gått i flera mil! 
ja en mil måste det ha varit iallafall. 

Paris är ibland en stad som är svår att förstå. jag längtar tills jag lär mig franska och kan fråga människor på gatan :"vart fan är jag egentligen??"

Anna

Bois de Boulogne

Idag ska jag ta metron och titta på Sorbonne, skolan jag ska läsa franska på,
Sen ska jag åka vidare till Bois de Boulogne, denna Park blev till år 1852 och ska vara betydligt större än Central Park i New York och Hyde Park i London.
Spännande!

Mitt tappra försök att se fransk ut

Anna


Att bo tillsammans med sin tremänning del 1


Daniel och jag går bra ihop, båda diskar, vi slåss inte med varandra, vi har ganska lika musiksmak, ingen kastar glas i golvet

...men vi har ett problem, Daniel har en eltandborste!
Jag sover precis vid det lilla rummet utan dörr där man tvättar ansiktet, duschar och borstar tänderna på morgonen, Daniel jobbar och går upp ganska tidigt, jag sov fruktansvärt dåligt inatt, känns som att jag nästan inte sov någonting så när min kära tremänning härjade på med en jävla eltandbortse klockan 7.45 så det kändes som om han håll borsten emot mitt öra hade jag nästan lust att sluta diska, börja slåss, spela oerhört dålig musik och kasta alla glas vi har i golvet.
Vi har alltså ett problem: Daniels eltandbortste.

Anna

muffins längtan


Salut!
Bakpulver-problemet blir bara större och större,
mitt sug efter att baka bara ökar.
jag vet jag är en tönt när det gäller bakning men jag längtar efter muffins som jag bakade till mitt kalas:



Både goda och fina,
men Paris, den här staden är fin den med!


Anna

Secret Story 3

Jag tror att jag här i Frankrike har hittat dokusåpornas dokusåpa. Den heter Secret Story och är ungefär som Big Brother (deltagarna blir inlåsta i ett hus i drygt 100 dagar), men med en twist: Alla deltagare har en hemlighet, och det är upp till de andra deltagarna att avslöja varandras hemligheter, vilket ger 10 000 € till den som avslöjar.
 Här är några av deltagarna och deras hemligheter:

  • Ett lesbiskt par
  • Två kvinnor som hatar varandra, den ena av dem snodde den andras pojkvän (!!!!!!), men som måste spela att de är bästa kompisar
  • En kvinna som är efterlyst av Interpol
  • Ett gift par
  • En person som överlevde tsunamin
  • En person som har lika högt IQ som Einstein  
  • En tidigare hemlös ung man
  • Miss France 2007 (hennes hemlighet upptäcktes andra dagen)

Listan kan göras längre, men där är ett urval. Kanske ska ta och kolla på det här programmet, i så fall så kommer jag uppdatera vad som händer här på bloggen.

Här har ni en trailer så att ni också kan bli plus intelligents!





Daniel

Daniel i sömnen

Jag får ju inte missa att skriva om natten till idag då Daniel gick i sömnen,
Han gick in i mitt sovrum, kastade sitt täcke på min säng så jag frågade:

A - Vad är det Daniel?
...inget svar
A -Daniel ! !
D -...Yoghurt, yoghurten
A - va?
D - Har du förstått ?
A- ....
D- men Anna, har du förstått?
A- ...hmm aa, du kanske ska gå och lägga dig igen.

Så tänkte jag att han måste gå i sömnen, så gick han ut från sovrummet, in i köket och härjade där för att sen gå och lägga sig i det andra rummet igen.
Konstig kille den där Daniel...



Anna



det är för varmt!

Jag känner mig helt slut, och jag har inte gjort något mer än att laga mat,
idag blir det ingen turistgrej, idag blir det en frukt en bok och en flaska saft i Parken. 
Kanske tar jag en kaffe på ett café påväg hem, vi får se. 

Salut ! 

Anna

godförmiddag bloggen

Det är nästan lika varmt idag, om det inte är varmare, mycket möjligt lika varmt. 
Jag har suttit ett tag nu och letat efter något bra hotell tills min kära mamma och pappa kommer och hälsar på mig i slutet av september men det går sådär, måste nog gå ut på gatorna och fråga hos hotellen för att se hur de är. 

Jag funderar om det blir en random sida i turistguiden idag, ska äta mat hemma först,
sen går jag ut i hettan och kämpar! 

Anna


bild tagen från första trappan

Jag och Daniel kom nyss hem från en kvällspromenad förbi Sacré-Coeur,
Vi gick i linnen och shorts, så varma kvällar har vi. 

Godnatt
Anna

ljuset från köket in i sovrummet

Såhär ser det ut när man ligger i sängen i sovrummet, ljuset kommer från vårat kök:

sätter man upp två fingrar blir det ett : 
Hjärta!

Anna

försvarstal

Med risk att låta negativ mot Paris i det tidigare inlägget måste jag nu skriva att fastän den väldiga hettan så är staden fantastisk. Jag besökte för ovanligheten två till kyrkor idag och gick en längre bit för att komma till dessa. Att gå i Paris är väldigt vackert. Små äldre män i basker fast det är så varmt. 

Fast vem skulle inte byta synen av hundra tusen foppatofflor mot tusen baskrar? 
Heter det baskrar?
på en vägg påväg till metron

Anna

Paris is burning

...känns det som. Det är nästan olidligt varmt i Paris idag.
Jag har svettas konstant när jag varit ute, och inne. 

Paris is burning !
Anna

ändrade planer

Salut! 
ändrade planer, ingen park ikväll. Vi ska träffa våra första svenska vänner i Paris som daniel hittat i salladsbaren, dom jobbar alltså på samma ställe men på olika ställen.
Michelle och Karin : 
Anna

från metron till lägenheten

På vägen från våran metro till lägenheten så har vi ungefär fem fik, sex fruktsånd och ett konditori,
Det är verkligen inte lätt att inte köpa någonting. 
Och den här promenaden tar fyra-fem minuter.


Anna

<3 Kyrkor

Salut! 
Kyrkan var mycket vacker, mycket mycket vacker ! Jag blir alltid så fascinerad att människor lyckats bygga så vackra byggnader förr i tiden. Den kyrkan jag besökte låg väldigt nära Notre Dame så jag beslöt mig att gå dit igen, men där kryllade det av turister, lång kö utanför så jag gick aldrig in utan satte mig i en liten park vid Notre Dame och åt min baguette.

Daniel, den mannen ska bara veta hur bra jag skötte mig i metron idag, tre byten, alltså sex byten och jag klarade alla galant, kunde inte ha gått bättre! Inta tala illa om min franska, jag har tre storebröder och en baguette i handen...


Jag har gått väldigt mycket idag, så nu ska jag ta en liten tupplur, sen ska jag nog gå våran närmaste park.
Jag tar med mig kameran.


Anna

dagens sida visar en kyrka och ett polismuseum

Ni kanske inte ser men sidan visar St-Séverin som enligt boken ska vara en av de vackraste kyrkorna i Paris.
Ska bli spännande, jag älskar att besöka gamla kyrkor! Igår besökte jag en mindre i Montmartre, den var också väldigt vacker, vi får se vad denna kyrka har att erbjuda. 

Jag ska snart gå och köpa en baguette så jag kan ta med mig lite matsäck,
sen börjar dagens äventyr...

Anna

Första

Salut!


Ja, nu börjar jag mitt bloggande på riktigt. Till skillnad från min bloggkollega så är jag inte rutinerad vad gäller bloggande, och jag hade heller inte tänkt skaffa mig en blogg, men eftersom Anna verkligen var sugen så tänkte jag att det kanske skulle vara en bra idé, jag har ju ändå oftast tid över här i Frankriket.  

Jag planerar att vara lite "laid back" nu i början när jag är under Annas upplärning...

Anna är däremot under min upplärning när det kommer till Paris. Hon irrar omkring i tunnelbanan (går det att åka vilse där?) och stammar när hon ska säga bonjour, men tids nog, då är hon mer fransk än Sarkozy och Carla Bruni, tillsammans.

                                                                                       -

För att inte glida bort från vad den här bloggen för det mesta ska handla om, Paris, så kan jag säga att jag var på Golden League på Stade de France för en månad sedan. Där såg jag Usain Bolt springa på 9,79 i motvind och regn. Igår sprang han på 9,58. Jag säger det en gång till: 9,58. Tyson Gay skakade på huvudet, och det gör jag med. Bolt är dryg, men man måste beundra.

                                                                                       -

Sist men inte minst vill jag önska Brüshan alla mina gratulationer i efterskott. Du blir äldre, men ändå inte klokare, tabellen ljuger aldrig!




Daniel

Annas pannkaksmonster



Vi åt pannkakor igår, jag åt ett monster till pannkaka. 
...intressant, tänker kanske du. En tjej som är i en stad som Paris bloggar om vad hon ätit.
Imorgon ska jag bara ta en sida ur turistguiden och besöka det som står. 
Så imorgon blir det intressant! 

Anna

Två trappor från Sacré-Coeur, där bor vi.

Vi bor så fasligt nära Sacré-Coeur, det är två längre trappor så är man där,
bland massa mysiga fik och restauranger.





Det är så fint här!
.
Anna


idag flyttar vi, igår skrev vi kontrakt

Daniel packar, jag har packat. Idag flyttar vi in i lägenheten i Montmartre. 
dom bilderna jag har från den lägenhet vi har bott i tills nu är få, en bild där man slänger soporna, en bild när Daniel läser innan han ska sova : 

Nu ska vi tydligen gå, skriver mer sedan, 
då från Montmartre. 
.
Anna


Eiffeltornet i mörkret

går kväll tog vi metron till Eifeltornet för att se den i mörkret, ingen nytt för Daniel men för mig. 
Himla tjusigt det där tornet, se bara : 

Jag har hört att tornet ska se billigt ut med lamporna som börja blinka,
oj vad fel de som sa det har, dom har verkligen fel. 

Anna

Välkommen till Daniel & Annas Paris!


Jag heter Daniel och har bott i Paris ungefär fem månader. Igår och idag har jag jag jobbat, som vanligt i en salladsbar.
Igår kom min nya sambo Anna till Paris. Jag tror att detta blir bra, och om några dagar blir det kanske bättre när jag 
skriver kontrakt för en lägenhet på kullen, Montmartre. 
.

Jag har nu varit i Paris i ett dygn. Första kvällen lagade jag och Daniel mat, drack billigt vin och tog sen metron till Montmartre. Idag har jag besökt Père Lachaise där jag bland annat  fick se Edith Piafs grav. Efter det kände jag mig fikasugen, jag letade upp ett mysigt fik, beställde une café och kände mig lycklig av att äntligen vara i Paris. 
Jag heter Anna och imorgon så skriver jag kontrakt för en lägenhet i Montmartre.




RSS 2.0