Glad Halloween!

Jag har det glädjande beskedet att Huit-huit hade spökchipsen så nu kan jag små fira.
Glad Halloween!


Anna


rosa

En sak som är bra med att vara förkyld i Paris är att man får snyta sig i ljusrosa papper.
Svar: Ja, jag är lite rastlös och har inte så mycket för mig, därför detta inlägg .

Såhär ser det iallafall ut inne på vår toalett, vi har julgransbelystning på väggen.
Anna

spökchips

Jag är fortfarande lite ledsen för att jag är sjuk och inte kan gå ut och ha roligt med de andra. Jag försökte skriva på den "bästa" franska/engelskan jag kan till Mayra för att berätta denna tråkiga nyhet. Det ser ut såhär på facebook :
"

Bonjour mademoiselle! 
Je suis mal, je suis fucking desolée puor que je wanna party avec vous! 
Je pense as-tu trés bien! 

á bientôt! (I know, my french is great)

"
Nu är nog inte ens hälften av det jag skrivit rätt men jag tror och hoppas att hon förstår att jag är sjuk och väldigt ledsen att jag inte kan följa med, samt att jag hoppas hon får en fin kväll.
.
Maggie sov här inatt, när jag tidigare följde henne till metron så köpte jag choklad och kakor på vägen som jag ätit och halv tröttnat på nu samt att de börjar ta slut så jag funderar starkt på om jag ska kämpa mig ned till huit-huit och titta om de har spökchips. Det är chips som OLWs stjärn- och hjärtchips men de är formade till spöken. Vore ju lite halloween:it och gott!

Anna

sacrebleu!

Tilltrots att jag haft min c-vitaminsfest så har jag blivit sjuk, jag är förkyld och misstänker feber genom att jag svettas och sen fryser, svettas och sen fryser. Jag som ville gå på någon halloweenfest ikväll.

Sacrebleu!

Anna

Kvällen då jag höll på att spy av skratt och Daniel satt och ylade kinesisk"sång"

Igår höll jag seriöst på att spy av skratt, Maggie följde med mig hem efter skolan, vi gick förbi ett snabbkök, köpte mat och vin, lagade mat och efter maten fick vi smaka eller ja "smaka" äta av tiramisun Daniel köp. Att sitta med en propp full mage och lyssna på när Daniel försöker sjunga på kinesiska blev lite för mycket. Jag höll på att spy av skratt. Lite äckligt att berätta kanske men jag var ju så glad. Så spydde jag aldrig heller vilket var tur. Daniel satt med Maggies Ipod och "sjöng" på kinesiska så skulle hon gissa vilken låt det var vilket inte var så lätt när det enda Daniel fick ur sig var "na naaa naa naajaa na niaa" med slutna ögon.

Anna

Is that a man or whaaaaaat?

Annas senaste inlägg var helt klart riktigt roligt. Ironin spirar.

 

Något som också är kul är vad Annas taiwanesiska kompis, som för tillfället är hemma hos oss, sa alldeles nyss.

Vi stod och pratade lite alla tre. Vi kommer in på att Anna har börjat göra diverse styrkeövningar, som exempelvis armhävningar, på kvällen. Detta har förundrat mig, men inte lika mycket som för taiwanesiskan: ”No Anna, no!”, ”you shouldn’t have muscles, you’re a girl!”. Detta roade inte Anna lika mycket som det roade mig. Jag tog tillfället i akt och klämde på hennes biceps och sa:

”Yeah, it’s definetly a guy…”

Lite kulturskillnader är alltid roande.

Bon week-end!

Daniel


specielmandarinen

Salut!
Jag har precis tittat Blog Awards på tv4.se och väntar med spänning till dagen då jag och min flitiga bloggvän Daniel ska bli bjudna till denna gala och vinna priser.

Jag menar... Nyss när jag skalade min morgonmandarin och upptäckte att det enbart var fyra gigantiska klyftor, alltså en specialmandarin så tänkte jag att detta måste jag bara dela med mig på bloggen.


Anna


Back in/with black(s)

Det känns ju lite dumt att Anna så mycket saknar en aktiv kamrat på den här bloggen att hon måste referera till sin egen blogg. Forntida ”klassens kompis”,som jag är, ställer jag ju självklart upp för att göra henne sällskap!

Det är väl egentligen det som är meningen, att vi ska vara två här. Att jag ska kunna matcha Annas fantasi och rutin vad gäller bloggande är inte realistiskt, men man kan ju göra sitt bästa.

Det jag har sagt hittills har ju inte ens en story och bygger inte på någon händelse egentligen. Sådär spontant ska jag därför berätta vad som hände för cirka två veckor sedan.

 

Jag åkte med metron, det var mycket folk, jag stod inne i ett hörn och ville komma hem. När tåget är på väg in mot stationen som bara är två stationer hemifrån, så hör jag ett väldigt liv. Det visslas, härjas och trummas i mitten av perrongen. Självklart är jag i mitten av tåget. Det visar sig vara en stor folkmassa av enbart svarta människor.  De flesta fransmän, som vid tillfället var på tåget, går av tåget för att de inte vill trängas med härjande, bongotrummande demonstranter. Kvar är jag som trängs in i ett hörn och får trängas med svettande personer som skriker ”Non, camerades, libération!”. Tror nog att det hade varit ett ganska konstnärligt foto med en missplacerad, ett huvud längre, vit snubbe (läs jag) med härjande svarta omkring.

När tåget svängde var det inte så kul heller. Det blev ganska gosigt i hörnet! Jag kände gemenskapen.

Jag tog mig som tur var levande av tåget och kunde konfunderad ta mig hem.  


annacharlotta och Nalle Puh

Jag har haft en lugn dag hemma idag, bakat konstiga havrekakor, druckit för mycket kaffe, pratat med mamma och nu även Isabell i telefon, lyssnat på bra musik, läst alla mina favorit bloggar och även nu läst igenom hela min andra blogg, det var ganska roligt att läsa det jag själv skrivit för ett tag sedan. Jag fann ett underbart citat av Nalle Puh  där, nämligen

"Fastän det är förfärligt gott att äta honung så finns det ett ögonblick
alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre."

Ni hittar min andra blogg på
www.annacharlotta.blogg.se

Anna



Kaffe

Jag pratade precis med mamma i telefon, hon försökte att återberätta någonting hon läs om i en tidning, en artikel som vad jag kunde förstå gick ut på att man ska ta vara på de små njutningarna här i livet, som att ta sig en kopp kaffe. Så det ska jag göra nu, tillsammans med några konstiga havrekakor jag bakat.
Paris bakpulver...

Appropå kaffe så längtar jag efter tills min kompis Isabell kommer på besök, det ska bli så himla roligt att träffa henne! Hon är nämligen en väldigt duktig kaffe drickare! Jag saknar na!



Anna


Jardin du Luxembourg

Efter att vi ätit mat så åkte vi till Jardin du Luxembourg, jag Maggie och Mayra. Där är det väldigt fint nu när det börjar bli höst.



Anna


c-vitaminfest

Jag håller på att bli förkyld igen så c-vitaminfest!



Jag köpte ett storpack på mataffären, några var väldigt små, som på sista bilden!

Anna


jävla metro

Igår slutade metron att gå när jag skulle hem från skolan, drama!
Jag hade precis skrivit prov i en timme så sätter jag mig på metron och efter kanske tre stationer så slutar metron gå. Så jag fick gå upp och leta efter en buss som skulle kunna ta mig hem. Sorbonne ligger långt ifrån Montmartre! Jag kom hem över två timmar efter jag slutat skolan, men jag kom ju iallafall hem men gud så jag svor över metron, hungrig och trött.

Nu har jag tittat i vouge i en timme istället för att plugga, Mayra kommer snart hit, vi ska åka och äta mat med Maggie. Gott! Jag tänker ta en stor kaka till maten!


Denna lapp sitter i vårt kök, det står ungefär :
Allting som jag tycker om är
illegalt
 omoraliskt
 eller gör mig tjock

hmm nu blev jag osäker, Daniel får rätta detta sedan.
Anna 


+18

I Lördags så var det +18 grader här i Paris, jätte varmt, igår gick jag ute med t-shirt och tunn jacka och var varm. Okej det finns många trappor att gå i här i Montmartre så man blir ju varm men jag vill våga påstå att det ändå är väldigt varmt här för att vara sen oktober. Hur varmt är det i Sverige nu? Eller ja, hur kallt är det i Sverige nu?


Anna


en kärleksvägg

Jag har glömt att jag sitter med ett Paris tips och bilder på det men nu så ska jag dela med mig till er. Om ni åker till Paris, ta metron till Abbesses och gå till den lilla parken alldeles intill metron. Där finns nämligen en vägg fylld med "Jag älskar dig" på alla världens språk. Är det inte vackert så säg?

Själv var jag där med Maggie och hennes pojkvän, inte lika romantiskt för mig, men de är trevliga och jag fick veta hur det ser ut på kinesiska.

Franska

Svenska

Kinesiska


Anna


"wå tjaa Anna" Je m´appelle Anna

Såhär såg min förmiddag ut, franska och lite kinesiska, fruktsallad med kanel och sojamjölk.
Jag har gått en promenad runt kullen, njutit av vädret och de fina husen. Jag fann ett Café som var helt rosa, och ångrade mig otaliga gånger att jag ej tog med min kamera.

När Maggie skulle lära mig kinesiska skrev hon med deras bokstäver, eller ja, tecken som att jag skulle kunna lära mig att utala det då.
Anna

je te souhaite un bon anniversaire

Om du skulle vara här i Paris med mig så skulle vi gå på Disneyland, äta tårta, dricka saft, köpa massa bakelser och äta godis. Om vi skulle baka så skulle du få äta hur mycket av smeten som du bara ville.

För idag så är det din födelsedag söta lilla rara, underbara.
Grattis Nilla 2 år!

Faster
Anna


regn-sol-regn

I förrgår regnade det, igår var det strålande sol, idag regnar det igen. Jag sitter inne och pluggar och piggar upp vädret med rosa.


Anna


Anna tipsar

Salut!
Jag har ett tips för den som blivit lite kall inombords av hösten eller för den som  haft en lite dålig dag, känner sig trött eller för den som bara vill le. 
 Gå in på
www.svt.se klicka på svt play och sedan pogram A-Ö , rulla ned till K, välj Kortfilm i svt och sedan avsnittet Anders och Harri. Det handlar om två vänner som är så fina mot varandra.

Anna


Nöff nöff

I fredags var vi väldigt få i klassen, Je ne sais pourqoui pas . Vi gick igenom provet från förra veckan, vi fick två prov var från någon i klassen och fick sitta och rätta dem, sedan säga högt inför hela klassen vilket betyg de fått. Mest för att få träna siffor antar jag men ändå, märkligt!

Som sagt, siffror, de franska siffrorna över 70 är mycket märkliga! Istället för att komma på ett ord för 70, 80 och 90 säger man t.ex. 4x20+19 för att säga 99 det blir alltså quatre vingt dix-neuf. Märkligt, jag säger ju det!
99999 blir quatre-vingt-dix-neuf mille neuf cent quatre vingt dix neuf, hujedamig! Neuf, alltså nummer nio uttalas "nöff" och en kille i min klass frågar varför man inte bara säger - nöff nöff nöff nöff nöff nöff ?

Anna


En solig dag utanför Pompidou

Igår var det en fin, varm och solig dag i Paris, utanför centre Pompidou stod en man och gjorde jätte såpbubblor.

Jag och Daniel gick runt halva Paris för att hitta ett bibliotek som var öppet, vi hamnade tillslut på Starbucks.


Anna


Scones försökt nummer två

Sådär ja, i lördags blev det riktiga scones, provade ett annat såkallat bakpulver.



Anna


Badhuset - besökt nr. 1

Jag har gjort mitt första besök på ett badhus i Paris, inte direkt något Tropicana and som vi har i Gävle. Nej har var det en liten hytt utan ljus, badmössa på, gemensam dusch och tre barnor, vilken en var större som alla fick dela på. Helt okej för 1.70 euro! Jag gick mest för att få tvätta håret, inte för att motionen men när man väl är där och simmar så blir man ju taggad på att simma hur långt som helst.

Nu är jag alldels för trött för att berätta om fredagens lustiga lektion i skolan, simmade för kung och fosterland idag! Fia finns det något smart vis att sätta på sig en badmössa? Heter det badmössa?

Nu ska jag titta på Leila bakar!

Anna


vad hände den 14/10?

Vad hände den 14/10? Vi hade dubbelt så många läsare än vanligt den dagen, ett mysterium!  Jag ska snart gå till metron och träffa Maggie, Maggan vi ska äta lunch tillsammans och plugga, välbehövligt!  Snart kommer även fixaren som ska fixa duschen, spännande hur detta kommer sluta.

Daniel och jag utanför Versailles i somras, nu kan man tyvärr inte gå barbent längre.
På bilden även min älskade kjol som är spårlöst försvunnen!


À tout à l'heure
Anna


J´ adore le soleil!

Jag älskar höstsolen ! Jag är som stormförtjust just nu.
Inte bara värmer den utan ger även bra foton, ut med kameran!



Anna


Maggie goes Maggan och nya plattor i duschen?

Om det är någonting jag heller inte förstår i denna stad så är det duschen i vår lägenhet eller snarare hur vår hyresvärd sköter problemet att vatten rinner ned till vår granne när vi duschar. När jag tidigare idag satt i min godan ro och drack thé, tittade på svt play och hade det lugnt så knackade det på dörren. Allt-i-allo fixaren var här igen och jag försökte på stapplande franska förstå honom, han försökte svara på mina frågor men det gick väl sådär. Det jag vet är att jag kan använda duschen idag, inte imorgon. Han kommer imorgon på förmiddagen och sätter upp nya plattor i duschen. jaha...

En roligare grej är att Maggie i min klass har av mig fått ett nytt smeknamn, jag kallar henne härmed för "Maggan", enligt mig är dett väldigt roande. De två andra svenskarna i klassen tycker också att det är roligt.

Solen skiner men det är har börja blivit kallt i Paris.
Nu ska jag gå och handla mat, stor handla.

Anna


Je ne comprends pas!!!

Himla bakpulver de har här i Paris. Jag bakade scones imorse och till min fasan växte de aldrig som scones sig bör utan de blev platta som plättar. Je ne comprends pas detta bakpulver alltså!



Jag åt två till frukost, en till lunchen och sparde en till Daniel.

Anna


-Titta bara utsikten!

Jag har klassrummet högst upp i en väldigt hög byggnad, ja ibland känns det som det är Eiffel tornet jag går upp för när jag ska till min lektion. Ni som har gått i Vasaskolans trappor till 400 kanske tänker att ni vet vad jag pratar om men ikke. Detta är värre, brantare och ger mig mjölksyra i benen varje dag. Igår så drack jag en grande starbucks före lektionen och höll på att dö, jag var så kissnödig men att gå ner för dessa trappor för att sedan gå upp och ner igen fanns inte. Med nöd och neppe klarade jag av att hålla mig hela lektionen (två timmar).

Men vi ska vara glada säger Madame Jehiel - "Titta bara utsikten"
En utsikt som enbart hon ser under hela lektionen genom att vi alla elever sitter med ryggarna mot fönstren.



Anna


En helt vanlig lördag i Montmartre...


eller?

Anna


Läckage

Jag står och duschar och hör Anna säga: ”Daniel, sluta duscha, det har läckt ner nu igen!”. Vi har fått påhälsning av grannen under oss som nu för andra gången har knackat på och klagat skarpt över att det rinner ner vatten från vår dusch till hennes lägenhet. Förra gången, och denna, så gick jag och bad om ursäkt, men det är ju inte vårt fel. Den här gången fick jag se skadan, vatten hade runnit ner längs en vägg bredvid tv:n i deras vardagsrum. Senast ringde vår hyresvärd in sin allt-i-allo, Monsieur Kurtovic, som ”lagade” avloppet.

 

Vad jag vet så brukar man inte kunna fixa ett läckage mellan två våningar på två röda. Det finns nog en del mögel mellan våningarna vid det här laget, eftersom dessa vattenläckage har ägt rum tidigare, enligt grannen. Systematiska och praktiska som fransmännen inte är, så "lagas" nog det här läckaget på två röda igen. Långsiktigt tänkande, visst, visst!

 

De la paix,

Daniel


Porte de Clignancourt

Jag har bara skrivit om festivalen, jag har en massa bilder som jag lägger upp sedan.
För visst knäppt jag foton:



Idag har jag lite halvsliten varit ute på marknad med Maggie i Porte de Cignancourt och tittat på en massa fina vintage prylar som Dior klänningar och Chanel smycken som är alldeles för dyra att köpa men vackra att titta på. Lite som att gå och titta på konst faktist. 

Anna


"down the hill, over the... the place and I love this city"

Salut!
Igår kom Mayra till vår lägenhet vid 20 snåret, vi delade på en flaska rosé, skålade, pratade och lyssnade på musik innan vi gick upp för trapporna till Sacre-Coeur för att titta på fyrverkerierna, och fyrverkerier det var det som bara den lika så människor! Vi tog sedan metron för att åka till Ludvig som bor på andra sidan Paris. Lättare sagt en gjort att hitta hans lägenhet men efter att jag på franska frågat efter vägen så kom vi fram, kissnödiga som få. Det var trevligt där, jag försökte efter en till halv flaska vin översätta Sanningsdan med Säkert, det gick sådär... de sjunger"ner för backen, över torget och jag älskar, älskar den här staden" jag kunde för allt i världen inte komma på vad torget heter på engelska så kastade ur mig med dåligt franskt utal place istället.

Jag bjuder på mig själv säger vi, hade iallafall en väldigt trevlig kväll!

Anna


Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Jag är en stor Amelie tönt, jag älskar verkligen den filmen, avgudar den så naturligtvis var jag ju tvungen att besöka baren där hon jobbar vilken blev en flopp. Lite som att ta bort färgen från filmen, om du verkligen tycker om filmen, besök inte stället för ditt eget bästa.
Volia



och alla vet väl vad som hände här inne:


Anna

inlägg dedicated to Ann-Charlotte aka. Lotta

När jag kom hem efter en heldag i Montmartre med Maggie och hennes pojkvän så väntade detta i kylskåpet. Jag blev väldigt glad. Daniels mamma och syster hade varit i lägenheten tidigare och ätit lunch med Daniel och lämnat detta åt mig. Stort tack till dem. Daniels mamma är nog bloggens troganste läsare, det var roligt igår när hon under middagen kom på saker från bloggens start, alltså ca 90 inlägg bort.

Jag ska visa bilder från dagen senare, Mayra är påväg hit för ett glas vin sedan ska vi ut i Montmartre igen, det pågår nämligen en festival så ikväll bjuds det på fyrverkerier.

Bakelser= den sanna lyckan här i världen
Tack igen!

Anna

Shakespeare and company

Om ni besöker Paris så måste ni stanna till och njuta av denna underbara bokaffär!



På övervåningen finns det ett rum med plats för att sitta och läsa böckerna


Där finns en vägg full av lappar och foton av besökare


Nöjd tjej där


de har en skrivmaskin som man får sitta och skriva på


lappar som denna


Hur många böcker som helst på engelska


Utanför finns secondhand böcker


Anna


Carrie i Paris

Daniels mamma landade ikväll i Paris så Daniel är ute och träffar henne vilket betyder att jag har haft en helkväll med datorn. Mycket uppskattat! Jag har mest tittat på klipp från Sex and the City, jag saknar min den boxen!

Iallafall... dessa två korta klipp är från när Carrie är i Paris och ramlar inne på Dior (en butik vi besökte under Vogue fashion celebration night). Jag älskar hur hon kämpar sig fram på franska-engelska i det andra klippet, jag förstår inte att det valde att inte ha med den scenen i serien.
Mycket nöje:
Anna

J´adore

Det är jämt så himla svårt att välja vad man vill ha av allt detta när man vill ha allt.
Fikan med Amelia var trevlig idag iallafall, vi gick sedan till Shakespeare & co vilket är en av Paris finaste ställen. Jag ska lägga in bilder senare, förmodligen blir det imorgon.


J´ aime le cours de phonétique

Dessa fonetiklektioner som Daniel beklagat sig över kommer jag att sakna. Det var mycket roligt att i en timme sitta och härma konstiga ljud, för mig gick det för det mesta åt skogen, slutade ofta med att efter kanske tre försök så börjad min lärarinna som var mycket trevlig att skratta åt mig. Det var sällan jag fick höra ”trés bien” ”mycket bra” men ibland hände det, ibland även utan att ha behövt upprepa ordet och då blev jag glad. På min sista lektion fick vi läsk och chips och på tavlan skrev hon upp det vi förknippade med Frankrike. Mitt första ord var pain chocolat följt av vin, basker, Notre Dame, Eiffel tornet och Chanel.


Idag så ska jag träffa Amilia, vi ska fika på ett fika nära Notre Dame, ett fik jag velat besöka en längre tid, idag är dagen. Jag tar med mig kameran.

Nu måste jag fortsätta plugga
Anna


Fonetikslut

Jag känner mig väldigt lättad. Äntligen är fonetiken slut. Fonetiken har varit en obligatorisk kurs, man måste gå på den för att få ta grammatiklektionerna. Bara fransmännen kan älska sitt eget språk så mycket…

Antagligen har den varit ganska nyttig den där fonetiken. Det känns som att jag har lärt mig en hel del, jag visste till exempel inte att mina franska ”u” var helt värdelösa, jag uttalade dem som svenskans y. Jag har i ett headset härmat ord och fraser, om och om igen, efter lärarens exempel, till exempel:

 

Bis – Bus

Province – Provence

Tu ne le publies plus


Uttala inte "e" i "ne", man säger: Tun-le-publi-plu (hoppas att det är rätt iaf!)
 

Man har nästan fått träningsvärk av alla konstiga ljud för att man skulle alltid överdriva med läpprörelserna. Jag lyckades ta en bild av mig själv med detta headset, men hade väl kanske två sekunder på mig att ta bild, så hann inte sätta på mig glasögon. Vår lärare var en verkligen farlig, man ville inte slösa något av lektionstiden på att ta bilder, tro mig. Hon kunde såga elever inför hela klassen så att de började gråta, och ändå vara känslokall.

 

 

Så igår, när det var första dagen utan fonetik (vilken har följt direkt på efter en två timmar lång grammatiklektion), så gick jag och mina klasskamrater till en bar och tog en öl istället. Den känslan var verkligen inte helt fel, att byta ut en klagande kärring mot en öl.

 

Nu ska jag ta mig till badhuset, måste ta tag i formen nu.

 

Simma lugnt,

Daniel


Dagens händelse i skolan

Min lärarinna har på sig en turkosa dress med vita ränder, vita strumpor och turkosa högklackade skor. Det såg ut som vad man på franska kan säga ”comme si, comme ҫa”. Han den tyska unga mannen jag tidigare skrivit om frågar hur man säger att någon är snygg på franska efter han sagt på engelska ”Madame you look really good today” så han säger ”How do you say;  you look good in french? Yeeeaah you hottie, yeeeah”

Han är konstig men underhållande.

Anna

Det blommar fortfarande i Paris

Idag regnar det i Paris, men här blommar det fortfarande.
Jag ska träffa Mayra och Maggie om tre timmar, vi ska gå och titta i lite butiker, innan ska jag hinna plugga. Nu längtar jag lite hem, jag längtar efter mina vänner, min familj och så himla mycket längtar jag efter mina fina brorsbarn.


Igår i skolan var det en kille i min klass, Will heter han som åt så mycket godis att han började blöda näsblod. Det kan ha en annan orsak, men det såg så roligt ut när han tryckte in sura röda remmar så började det rinna näsblod.


Anna


blå vit & röd

Kakor i blå vit och röd = en lycklig Anna.
Vi bjöd över Ludvig, Klara, Frans, Michelle och Lisa
Kan komma fler bilder från denna kväll senare.

Anna

Kanelpannkakor

Idag blev det kanelpannkakor i Montmartre. väldigt gott att ha en kanel i smeten, ni bör prova detta.

Annar så har jag ont i huvudet och är lite sjuk, vi ska förmodligen ha gäster här ikväll så jag får rycka upp mig. Daniel är duktig och pluggar på biblioteket,

Anna


madame, noo!

Det händer så roliga saker varje dag i min skola, jag glömmer ofta att skriva om det men idag så ska ni få höra. Det börjar med att min lärarinna Madame Jehiel tar upp jorden fulaste byxor och säger att hon ska sy in dom för att dom är för stora. En kille i klassen utbrister högt "åååh Madame NOO". De var verkligen fula, men jag skulle aldrig kunna kasta ur mig något sådant framför min lärarinna. Samma herre erbjöd även vår lärarinna 50 euro för en kopia av slutprovet.

Det är en äldre herre i min klass som tycker om att gå på toaletten med dörren öppen, något tre ryska äldre tjejer tog tag i idag, det blev en mindre fight inne vid toaletterna med ryska svärord. Vem kissar med öppen dörr på en allmän toalett???

Jag hade rätt angående mina brända fingrar och att jag skulle bli sjuk. Jag har nu feber och haft det hela dagen, mina fingrar har nivå 2 i brännskada enligt Ludvig som har 1.5 år kvar av studier och sedan är läkare. Min feber var faslig tidigare idag men så gick jag till apoteket, beklagade mig och köpte de tabletterna kvinnan bakom disken rekommenderade, nu mår jag faktiskt mycket bättre, redan.


Daniel har läst sin bok ikväll och jag har rättat mitt prov, efter varje prov vi gör i skolan får vi säga våra betyg högt inför hela klassen, om någon får dåligt betyg så muttrar Madame Jehiel oblygt.


Anna


RSS 2.0